On Demand (Snimka) – GDPR Masterclass

GDPR Masterclass

U eri digitalizacije, gdje se informacije šire munjevitom brzinom, zaštita osobnih podataka postala je ne samo zakonska obveza već i ključni faktor u održavanju povjerenja između organizacija i njihovih klijenata, te zaposlenika. GDPR, kao jedna od najvažnijih regulativa našeg vremena, postavlja niz izazova pred organizacije: od osiguranja prava na privatnost i sigurne obrade podataka, do transparentnosti i usklađenosti s regulatornim zahtjevima.

Ovaj Masterclass je dizajniran da vam pruži konkretne i praktične alate za navigaciju kroz ovaj kompleksni regulatorni okvir. Program je vođen od strane iskusne odvjetnice Dijane Kladar, koja je bila član radne skupine zadužene za izradu hrvatskih propisa koji uređuju GDPR. Za ovu edukaciju, Dijana je okupila tim stručnjaka i predavača koji su specijalizirani za različite aspekte GDPR-a, uključujući pravne, tehničke i organizacijske.

Tijekom ove edukacije, predavači će vam pružiti uvid u najnovije trendove, sudske presude i interpretacije nadležnih tijela, s posebnim naglaskom na Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Osim toga, program uključuje niz praktičnih primjera, “case study” i interaktivnih diskusija koje će vam omogućiti da steknete sveobuhvatno razumijevanje i praktične vještine potrebne za uspješno upravljanje GDPR-om u vašoj organizaciji.

Bez obzira na to gdje se trenutno nalazite u procesu usklađivanja s GDPR-om, ovaj Masterclass je neprocjenjiv resurs koji će vam pomoći da se uskladite s najnovijim zahtjevima i standardima, te da unaprijedite svoje poslovne procese i odnose s klijentima.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da unaprijedite svoje stručne vještine i poslovne prakse u području zaštite podataka. Pridružite nam se i budite korak ispred u digitalnom dobu.

CIJENA: 475,00 EUR plus PDV

Prigovor (odjavu) na obradu osobnih podataka pošaljite na contact@visioncompliance.eu, za informacija više pročitajte naša Pravila privatnosti.

Ukoliko ne želite da vam šaljemo obavijesti o edukacijama i našim uslugama
uvijek možete ostvariti svoja prava (prigovoriti obradi) i ovdje.

 

HODOGRAM EDUKACIJE:

Prvi dan:

Razumijevanje GDPR-a kroz analizu tvrtke XYZ   (imaginarna firma koja se temelji na real life projektu – Case study)

 

  1. Predstavljanje programa i Prikaz poslovanja tvrtke XYZ : Detaljan pregled kako “XYZ” prikuplja, obrađuje i koristi osobne podatke klijenata i korisnika.
  2. GAP analiza (Analiza rizika i potreba za usklađivanjem): Identifikacija potencijalnih rizika i izazova s kojima se “XYZ” suočava u vezi s obradom osobnih podataka. Razmatranje zahtjeva GDPR-a i kako se odnose na specifičnosti tvrtke.
  3. Kontinuirano praćenje i usklađivanje: Naglasak na važnosti stalnog praćenja i prilagodbe promjenama u GDPR-u. Analiza kako “XYZ” trenutno postupa s ovim zahtjevima i kako bi mogli poboljšati svoj pristup.
  4. Izrada Politike privatnosti za tvrtku XYZ : Radionica u kojoj sudionici zajedno sastavljaju Politiku privatnosti prilagođenu “XYZ Ltd”. Razmatranje koje informacije treba uključiti, kako komunicirati s korisnicima te kako osigurati transparentnost.
  5. Upravljanje zahtjevima ispitanika: Demonstracija kako “XYZ Ltd” postupa s zahtjevima ispitanika za pristup, ispravak ili brisanje podataka. Rasprava o tome kako organizirati postupak obrade ovih zahtjeva.

 

Drugi dan:

Praktična primjena GDPR-a u tvrtki XYZ Ltd

 

  1. Primjena TIA, DPIA i LIA: Primjena alata za procjenu rizika i usklađenosti na konkretnim scenarijima “XYZ Ltd”. Analiza potrebe za procjenom utjecaja na privatnost, procjenom utjecaja na zaštitu podataka i procjenom zakonitosti obrade.
  2. Evidencije aktivnosti obrade
  3. Kako se uskladiti s GDPR-om u pogledu radnih odnosa
  4. Praktični primjeri iz prakse: Prikaz stvarnih primjera situacija u kojima “XYZ Ltd” mora primijeniti GDPR. Analiza kako su se nosili s tim situacijama i kako su se uskladili.

 

Treći dan:

Osiguravanje usklađenosti i reakcija na incidente

 

  1. Tehničke i organizacijske mjere zaštite podataka u “XYZ Ltd”: Detaljan pregled mjera koje je “XYZ Ltd” poduzeo kako bi osigurao tehničku i organizacijsku sigurnost osobnih podataka.
  2. Ponašanje u slučaju nadzora: Simulacija inspekcije nadzornog tijela u “XYZ Ltd”. Kako se pravilno ponašati tijekom inspekcije i osigurati suradnju.
  3. Reagiranje na povredu podataka: Praktična demonstracija kako “XYZ Ltd” reagira na potencijalnu povredu podataka. Kako prijaviti povredu nadzornom tijelu i kako obavijestiti ispitanike.

 

U cijenu je uključena: snimka edukacijeradni materijaliizrada uvjerenja na temelju kojega možete edukaciju upisati u e-radnu knjižicu3 sata besplatnih konzultacija s našim pravnim timom.

 

Prijavite se na formi ispod!