Edukacija uživo: GDPR Masterclass

DATUM ODRŽAVANJA: 26.02., 27.02. i 28.02.2024. 

VRIJEME ODRŽAVANJA: 10:00 do 14:00 h   

NAČIN: UŽIVO I ONLINE (preko ZOOM aplikacije)  

CIJENA: 750 EUR + PDV (1+1 gratis) 

U današnjem dobu pitanje zaštite osobnih podataka postavljeno je u prvi plan kao jedno od temeljnih izazova modernog doba. Sa GDPR-om, jednom od najznačajnijih regulativa današnjice, organizacije se suočavaju s trostrukim zadatkom: (1) zaštita prava na privatnost klijenata i radnika, (2) osiguravanje sigurnosti u obradi podataka, i (3) očuvanje povjerenja klijenata i radnika u svijetu gdje digitalna interakcija postaje norma.  

Ovaj Masterclass je dizajniran da vam pruži konkretne i praktične alate za navigaciju kroz ovaj kompleksni regulatorni okvir. Program je vođen od strane iskusne odvjetnice Dijane Kladar, koja je bila član radne skupine zadužene za izradu hrvatskih propisa koji uređuju GDPR. Za ovu edukaciju, Dijana je okupila tim stručnjaka i predavača koji su specijalizirani za različite aspekte GDPR-a, uključujući pravne, tehničke i organizacijske. 

Tijekom ove edukacije, iskusni predavači će vas uputiti u najnovije trendove u zaštiti osobnih podataka, uključujući ključne sudske presude i smjernice odnosno mišljenja od strane nadzornih tijela, s fokusom na Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Edukacija obuhvaća raznolike praktične studije slučaja i potiče interaktivne diskusije, omogućavajući vam da razvijete duboko razumijevanje i praktične vještine za efikasno upravljanje GDPR regulativama unutar vašeg društva. Ova radionica je savršena prilika za stjecanje znanja ključnih za suvremeno poslovno okruženje. 

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da unaprijedite svoje stručne vještine i poslovne prakse u području zaštite podataka. Pridružite nam se i budite korak ispred. 

 

HODOGRAM EDUKACIJE: 

Prvi dan: 

  • Razumijevanje GDPR-a kroz analizu tvrtke XYZ (imaginarna firma koja se temelji na real life projektu – Case study) 
  • GAP analiza (Analiza rizika i potreba za usklađivanjem): Identifikacija potencijalnih rizika i izazova s kojima se “XYZ” suočava u vezi s obradom osobnih podataka. Razmatranje zahtjeva GDPR-a i kako se odnose na specifičnosti tvrtke. 
  • Kontinuirano praćenje i usklađivanje: Naglasak na važnosti stalnog praćenja i prilagodbe promjenama u GDPR-u. Analiza kako “XYZ” trenutno postupa s ovim zahtjevima i kako bi mogli poboljšati svoj pristup. 
  • Izrada Politike privatnosti za tvrtku XYZ : Radionica u kojoj sudionici zajedno sastavljaju Politiku privatnosti prilagođenu “XYZ Ltd”. Razmatranje koje informacije treba uključiti, kako komunicirati s korisnicima te kako osigurati transparentnost. 

 

Drugi dan: 

  • Praktična primjena GDPR-a u tvrtki XYZ Ltd 
  • Primjena TIA, DPIA i LIA: Primjena alata za procjenu rizika i usklađenosti na konkretnim scenarijima “XYZ Ltd”. Analiza potrebe za procjenom utjecaja na privatnost, procjenom utjecaja na zaštitu podataka i procjenom zakonitosti obrade. 
  • Evidencije aktivnosti obrade 
  • Kako se uskladiti s GDPR-om u pogledu radnih odnosa 
  • Praktični primjeri iz prakse: Prikaz stvarnih primjera situacija u kojima “XYZ Ltd” mora primijeniti GDPR.  

  

Treći dan: 

  • Osiguravanje usklađenosti i reakcija na incidente 
  • Tehničke i organizacijske mjere zaštite podataka u “XYZ Ltd”: Detaljan pregled mjera koje je “XYZ Ltd” poduzeo kako bi osigurao tehničku i organizacijsku sigurnost osobnih podataka. 
  • Ponašanje u slučaju nadzora: Simulacija inspekcije nadzornog tijela u “XYZ Ltd”. Kako se pravilno ponašati tijekom inspekcije i osigurati suradnju. 
  • Reagiranje na povredu podataka: Praktična demonstracija kako “XYZ Ltd” reagira na potencijalnu povredu podataka. Kako prijaviti povredu nadzornom tijelu i kako obavijestiti ispitanike. 

  

U cijenu je uključena: snimka edukacije, radni materijali, 3 sata besplatnih konzultacija s našim pravnim timom. 

Prijavite se na formi ispod!