menu

WEBINAR 9.12.2021.

Nova regulativa u marketingu i kazne do 4% prihoda

Znate li da je ovo neispravno? 

Jeste li u upoznati s pravilima o prikazu cijena (proizvoda i usluga) i jeste li sigurni da ispravno oglašavate cijene svojih proizvoda na popustima?

Praksa je pokazala da većina trgovaca ima nepoštenu poslovnu praksu najviše u pogledu oglašavanja i da je sve više potrebna suradnja prava i marketinga po tom pitanju.

Novim zakonskim izmjenama od sljedeće godine te uvođenjem eura, pravila u pogledu prikaza cijena dodatno se kompliciraju, a kazne za te prekršaje povećavaju se do 500.000,00 kuna ili 4% prihoda poduzetnika.

Upoznajte se sa zakonskim novostima i novostima iz prakse o obvezama u pogledu prikaza cijene i oglašavanja popusta. Pripremite se za uvođenje eura i razdoblje dvojnog prikazivanja cijena koje počinje već sljedeće godine.

 

Što ćete saznati na webinaru

 • • Kako nova regulativa utječe na marketing?
  • Radite li greške kod oglašavanja cijena proizvoda
  • Radite li greške kod oglašavanja popusta
  • Kako se ograditi od greške kod prikaza cijena
  • Kako ćete morati prikazivati cijene prije uvođenja eura
  • Što je to i kada počinje razdoblje dvojnog prikazivanja cijena
  • Kako moraju izgledati vaši cjenici i računi u razdoblju dvojnog prikazivanja cijena
  • Učinkovitije sankcije za prekršitelje, do 4% prihoda
  • Suvremeni marketing i (online) prodaja
  • Izazovi s kojima se prodavači susreću
  • Ophodnja s postojećim kupcima
  • 1st party podaci – što trenutno znamo
  • Studija slučaja – Pepsi

Webinar je namijenjen

Djelatnicima marketinga i prodaje, djelatnicima ljekarni i specijalističkih prodavaonica, djelatnicima autokuća, voditeljima i djelatnicima prodaje robe široke potrošnje, djelatnicima teleoperatora, voditeljima webshopova, voditeljima maloprodaje i drugim poduzetnicima koji prodaju robu i usluge potrošačima, obrtnicima, turističkim i hotelijerskim djelatnicima, vlasnicima i direktorima u tvrtkama koje nude robu ili usluge klijentima, svima koji rade sa kupcima i sudjeluju u komunikaciji s korisnicima usluga i proizvoda.

O predavačima

Odvjetnica Dijana Kladar je sudjelovala u radnim skupinama za izradu različitih zakona. Bila je član zakonodavne radne skupine za izradu Zakona o zaštiti potrošača pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, te Zakona o provedbi GDPR pri Ministarstvu pravosuđa i uprave. Dijana je odvjetnica koja ima bogato iskustvo zastupanja trgovaca u sporovima pred inspekcijom i sudovima. U svojoj karijeri sudjelovala je u usklađivanju te postupcima spajanja i preuzimanja multinacionalnih kompanija, malih i srednih poduzetnika. Svojim radom u izvršnom odboru eCommerce Hrvatska svakodnevno daje doprinos razvoju elektroničkog poslovanja i razvoju digitalnih tehnologija (AI, app za platni promet, digitalni marketing i sl.).

Mag.iur. Hana Štrkonjić ima višegodišnje iskustvo rada u odvjetničkim društvima i široko iskustvo savjetovanja trgovaca u njihovom svakodnevnom poslovanju, s naglaskom na obveze trgovaca u odnosu na potrošače kao dio Vision Compliance tima. Pored navedenog, sudjelovala je u pokretanju i pravnoj podršci stranih i domaćih web shopova.

Dino Oreški karijeru je počeo u Neckermannu prije 17 godina, a prvi radni zadatak nakon diplome mu je bio – preseliti katalog na webshop. Nakon toga postaje voditelj eCommerce odjela u Quelleu gdje je zadužen za vođenje tima i u to vrijeme najvećeg webshopa u Hrvatskoj. Potom prelazi u KG Mediju, agenciju specijaliziranu za promociju hrvatske turističke ponude gdje provodi online oglašivačke kampanje bazirane na online bookinzima, za sve vodeće hrvatske hotelijerske kuće. Iduća postaja je Inventa, na poziciji Web & eCommerce managera gdje je bio project manager web shopova. Vraća se u turizam, u Dubrovačke Vrtove Sunca te nakon četiri godine odlazi u IT svijet - u Span, gdje pokreće digitalni marketing. Danas je direktor strateškog razvoja digitalnog marketinga u Pro media grupi, konzultant u agenciji Upping, suosnivač je i, također konzultant, u Udruzi eCommerce Hrvatska. Voli izazove i vjeruje da za svaki problem postoji rješenje. Pomiče granice uspješnim kombiniranjem tehnologije i marketinga. Za dodatnu inspiraciju često zaviri u razne knjige, blogove i članke.

Tehnički uvjeti

 • Internetska veza, instalirana Zoom aplikacija na mobilnom uređaju, računalu ili tabletu, praćenje webinara uz pomoć slušalica, dostaviti točnu e-mail adresu na koju će biti poslana pozivnica.
  Pozivnica na webinar će biti poslana jedan sat prije početka edukacije.

Prijavite se na webinar

[thrive_leads id=’838′]

Hire a team of experts

Outsource your medical, pharma, sales and regulatory issues to a team of local experts and reap the rewards

 

Schedule a call to discuss your situation