menu

WEBINAR 8.12.2021.

Uvođenje eura

Jeste li znali da se početkom 2023. godine planira uvođenje eura, a pet mjeseci prije uvodi se tzv. dvojno prikazivanje cijena? Saznajte što sve to znači za Vaše poslovanje i kako se pripremiti na vrijeme.

Euro će danom uvođenja postati zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj, a prije uvođenja eura imat ćemo razdoblje pripremnih aktivnosti među kojima je i početak obveze dvojnog iskazivanja cijena kojoj je cilj zaštita potrošača od  neopravdanog povećanja ili neispravnog preračunavanja cijena. Na seminaru ćemo objasniti obvezu dvojnog iskazivanja cijena te kako ispravno preračunati cijene te vas upoznati s promjenama koje morate unijeti u svoje poslovanje.

O webinaru

Datum održavanja: 8.12.2021. (srijeda)

Vrijeme održavanja: od 10:00 do 12:00 sati

Lokacija: Online

Kotizacija: 880kn + 25% PDV, po sudioniku. Drugi i svaki sljedeći sudionik iz iste tvrtke plaća kotizaciju sa 10% popusta.

NAPOMENA: Ako ne stignete sudjelovati na webinaru, možete zatražiti snimku po cijeni 880 kn + PDV

Što ćete saznati na seminaru

 • • Kako sve morate prilagoditi svoje poslovanje za dolazak eura (blagajne, cjenici, računi, pravilnici)
  • Vremenski tijek uvođenja eura
  • Kako ispravno preračunati cijene
  • Obveza dvojnog iskazivanja cijena
  • Koje greške kod iskazivanja cijena mogu dovesti do stavljanja na „crnu listu“ nepoštene poslovne prakse

Webinar je namijenjen

Djelatnicima marketinga i prodaje, djelatnicima ljekarni i specijalističkih prodavaonica, djelatnicima autokuća, voditeljima i djelatnicima prodaje robe široke potrošnje, voditeljima webshopova, voditeljima maloprodaje i drugim poduzetnicima koji prodaju robu i usluge potrošačima, obrtnicima, turističkim i hotelijerskim djelatnicima, vlasnicima i direktorima u tvrtkama koje nude robu ili usluge klijentima, svima koji rade s kupcima i sudjeluju u komunikaciji s korisnicima usluga i proizvoda.

 

O predavačima

Odvjetnica Dijana Kladar je sudjelovala u radnim skupinama za izradu različitih zakona. Bila je član zakonodavne radne skupine za izradu Zakona o zaštiti potrošača pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, te Zakona o provedbi GDPR pri Ministarstvu pravosuđa i uprave. Dijana je odvjetnica koja ima bogato iskustvo zastupanja trgovaca u sporovima pred inspekcijom i sudovima. U svojoj karijeri sudjelovala je u usklađivanju te postupcima spajanja i preuzimanja multinacionalnih kompanija, malih i srednih poduzetnika. Svojim radom u izvršnom odboru eCommerce Hrvatska svakodnevno daje doprinos razvoju elektroničkog poslovanja i razvoju digitalnih tehnologija (AI, app za platni promet, digitalni marketing i sl.).

Mag.iur. Hana Štrkonjić ima višegodišnje iskustvo rada u odvjetničkim društvima i široko iskustvo savjetovanja trgovaca u njihovom svakodnevnom poslovanju, s naglaskom na obveze trgovaca u odnosu na potrošače kao dio Vision Compliance tima. Pored navedenog, sudjelovala je u pokretanju i pravnoj podršci stranih i domaćih web shopova.

Tehnički uvjeti

 • Internetska veza, instalirana Zoom aplikacija na mobilnom uređaju, računalu ili tabletu, praćenje webinara uz pomoć slušalica, dostaviti točnu e-mail adresu na koju će biti poslana pozivnica.
  Pozivnica na webinar će biti poslana jedan sat prije početka edukacije.

Prijavite se na webinar

[thrive_leads id=’835′]

Hire a team of experts

Outsource your medical, pharma, sales and regulatory issues to a team of local experts and reap the rewards

 

Schedule a call to discuss your situation