menu

SNIMKA: Nova pravila o zavaravanju potrošača + izmjene za poduzetnike zbog eura

Cijena: 265,45 EUR | 2000 kn + PDV

Napomena: Cijena uključuje pregledavanje snimke u trajanju od 14 dana i radne materijale za webinar + besplatnu analizu web stranice po osnovnim točkama

O edukaciji

Znate li za nova pravila o provođenju popusta u 2022.? Jeste li znali da u rujnu morate početi prikazivati cijene u eurima i kunama?

Ova godina donosi novosti više nego ikad. Nova zakonska pravila, kao i uvođenje eura, odražavaju se na prikazivanje cijena i provođenje popusta, područje u kojem su poduzetnici ionako na tankom ledu. Naime, praksa je pokazala da većina trgovaca ima nepoštenu poslovnu praksu najviše u pogledu oglašavanja i da je sve više potrebna suradnja prava i marketinga po tom pitanju.

Novi Zakon o zaštiti potrošača stupa na snagu 28.5.2022. i predviđa kaznu do 200.000,00 kuna za takve greške i neznanje po tom pitanju. Sačuvajte taj novac za bolja ulaganja, a na našoj edukaciji se pripremite za izazove u 2022.

Predviđeno je da 1.1.2023. euro postaje jedina službena valuta u RH. Tome prethodi cijeli proces prilagodbe za poduzetnike. Treba pripremiti etikete, cjenike, blagajne, a treba paralelno i voditi računa o formiranju cijena, pogotovo s obzirom na aktualna poskupljenja. Jeste li znali da više neće biti dozvoljeno imati etikete sa više valuta? Tu su još i izmjene Zakona o zaštiti potrošača, koje uvode novosti u pogledu prikazivanja cijena.   Znate li kako trebate prikazivati cijene od 5.9.2022.? Saznajte što sve to znači za Vaše poslovanje i kako se pripremiti na vrijeme.

Edukacija traje: 3,5h

Što ćete saznati na seminaru

 • • novo pravilo koje dokida lažne popuste
  • jeste li jasno prikazali cijenu ili zavaravate potrošače
  • koliko je nepoštene poslovne prakse u Vašem oglašavanju
  • kako se ograditi od greške kod prikaza cijena
  • morate li isporučiti proizvode ako se prikaže kriva cijena u web shopu
  • savjeti kod inspekcijskog nadzora i primjeri iz prakse
  • kako uvođenje eura utječe na prikaz cijene(blagajne, cjenici, računi, pravilnici)
  • što je to i kada počinje razdoblje dvojnog prikazivanja cijena
  • kako moraju izgledati vaši cjenici i računi u razdoblju dvojnog prikazivanja cijena
  • gdje i kako u web shopu pokazati cijene prema novom pravilu i u eurima

Webinar je namijenjen

Djelatnicima marketinga i prodaje, djelatnicima ljekarni i specijalističkih prodavaonica, djelatnicima autokuća, voditeljima i djelatnicima prodaje robe široke potrošnje, voditeljima webshopova, voditeljima maloprodaje i drugim poduzetnicima koji prodaju robu i usluge potrošačima, obrtnicima, turističkim i hotelijerskim djelatnicima, vlasnicima i direktorima u tvrtkama koje nude robu ili usluge klijentima, svima koji rade s kupcima i sudjeluju u komunikaciji s korisnicima usluga i proizvoda.

 

O predavačima

Odvjetnica Dijana Kladar je sudjelovala u radnim skupinama za izradu različitih zakona. Bila je član zakonodavne radne skupine za izradu Zakona o zaštiti potrošača pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, te Zakona o provedbi GDPR pri Ministarstvu pravosuđa i uprave. Dijana je odvjetnica koja ima bogato iskustvo zastupanja trgovaca u sporovima pred inspekcijom i sudovima. U svojoj karijeri sudjelovala je u usklađivanju te postupcima spajanja i preuzimanja multinacionalnih kompanija, malih i srednih poduzetnika. Svojim radom u izvršnom odboru eCommerce Hrvatska svakodnevno daje doprinos razvoju elektroničkog poslovanja i razvoju digitalnih tehnologija (AI, app za platni promet, digitalni marketing i sl.).

Kupite snimku edukacije

[thrive_leads id=’1101′]

Hire a team of experts

Outsource your medical, pharma, sales and regulatory issues to a team of local experts and reap the rewards

 

Schedule a call to discuss your situation