menu

SEMINAR 29.4.2022.

O edukaciji

U 2022. mnogo je novosti za poduzetnike; te novosti se prenose u sferama marketinga, prikazivanja cijena, provođenja popusta i u reklamacijskom postupku. Za početak, u siječnju su stupile na snagu značajne izmjene propisa koje se odnose na reklamacijski postupak. Dosta izmjena idu u korist poduzetnika i omogućava poduzetnicima bolji položaj u reklamacijskom postupku.  Dodatno, nova zakonska pravila o akcijama, kao i uvođenje eura, odražavaju se na prikazivanje cijena i provođenje popusta, područje u kojem su poduzetnici ionako na tankom ledu. Naime, praksa je pokazala da većina trgovaca ima nepoštenu poslovnu praksu najviše u pogledu oglašavanja i da je sve više potrebna edukacija marketinga i prodaje po tom pitanju.

Novi Zakon o zaštiti potrošača stupa na snagu 28.5.2022. i predviđa kaznu do 200.000,00 kuna za takve greške i neznanje po tom pitanju. Sačuvajte taj novac za bolja ulaganja, a na našoj edukaciji se pripremite za izazove u 2022. Saznajte kako se novosti u 2022. odražavaju na Vaše poslovanje i kako se pripremiti na vrijeme.

Edukaciju održavaju pravnici s bogatim iskustvom savjetovanja poduzetnika i viši državni inspektor. Predavači pravnici imaju višegodišnje iskustvo u radu s inspkecijom, sudovima i poduzetnicima. Gost predavač je viši tržišni inspektor kojeg ćete moći pitati sve što ste oduvijek željeli čuti o radu inspekcije.

Cilj je ovog seminara praktično i sistematično obrazložiti obveze trgovca u odnosu na potrošača, od samog prvog kontakta s potrošačem do prava trgovca po pitanju odbijanja reklamacije. Bavit ćemo se formom odgovora na prigovor potrošača, situacijama u kojima se ćete moći odbiti zamjenu i popravak robe, te Vas upozoriti na posljedice i troškove nepoštene poslovne prakse u marketingu, općim uvjetima poslovanja i web shopu, sve uz primjere iz prakse trgovaca i iskustva s nadzornim tijelima.

U okviru edukacija pružamo praktične primjere iz inspekcijskog nadzora i sudskih postupaka i općenito materiju nastojimo izložiti na praktičan način, kako bi Vam bilo korisno u daljnjem radu. Edukacija je namijenjena voditeljima maloprodaje, voditeljima web shopa, voditeljima marketinga i prodaje, djelatnicima korisničke službe, djelatnicima za reklamacijski postupak i zaposlenicima trgovina. U cijenu edukacije uključen je ručak, kao i osvježenja prije početka edukacije i u pauzama.

 

Po provedenoj edukaciji primit ćete potvrdu o edukaciji u pogledu zaštite prava potrošača od strane jedinog ovlaštenog nacionalnog trenera (BEUC certified – The European Consumer Organisation i Eu) za edukaciju na području zaštite prava potrošača – odvjetnice Dijane Kladar. BEUC je organizacija koja okuplja stručnjake u području zaštite prava potrošača iz zemalja članica EU i konzultantsko je tijelo institucijama EU u području zaštite prava potrošača koje zastupa interese potrošača.

Što ćete saznati na seminaru

 • • novo pravilo prema kojem više nije dopušteno isticati cijenu prije akcije, već isključivo akcijsku cijenu i najnižu u posljednjih 30 dana
  • jeste li jasno prikazali cijenu ili zavaravate potrošače
  • kako se prema novom pravilu određuje najniža cijena u posljednjih 30 dana (cijene uz promo kod, iz kluba vjernosti?)
  • koje cijene i kako prikazati na listi proizvoda prema novom pravilu
  • koje cijene i kako prikazati kod opisa proizvoda prema novom pravilu
  • kako je ispravno naglasiti akciju
  • kako se ističu cijene za jedinicu mjere npr. litre, ml, kg
  • prilagodba prodajnog plana i oglašavanja zbog novog pravila
  • niveliranje i prilagodba cijena zbog eura
  • koliko je nepoštene poslovne prakse u Vašem oglašavanju i poslovanju
  • kako se ograditi od greške kod prikaza cijena
  • morate li isporučiti proizvode ako se prikaže kriva cijena u web shopu
  • savjeti kod inspekcijskog nadzora i primjeri iz prakse
  • kako uvođenje eura utječe na prikaz cijene(blagajne, cjenici, računi, pravilnici)
  • što je to i kada počinje razdoblje dvojnog prikazivanja cijena
  • kako moraju izgledati vaši cjenici i računi u razdoblju dvojnog prikazivanja cijena
  • gdje i kako u web shopu pokazati cijene prema novom pravilu i u eurima
  • na koje sve načine morate omogućiti podnošenje prigovora potrošačima
  • kako ispravno odgovoriti na prigovor potrošača
  • kada trebate odbiti prigovor potrošača
  • u kojem slučaju možete odbiti i popravak i zamjenu proizvoda
  • kada možete izbjeći povrat novca

Seminar je namijenjen

Djelatnicima korisničke službe, djelatnicima call centra, djelatnicima marketinga i prodaje, djelatnicima ljekarni i specijalističkih prodavaonica, djelatnicima autokuća, voditeljima i djelatnicima prodaje robe široke potrošnje, djelatnicima teleoperatora, voditeljima webshopova, voditeljima maloprodaje i drugim poduzetnicima koji prodaju robu i usluge potrošačima, obrtnicima, turističkim i hotelijerskim djelatnicima, vlasnicima i direktorima u tvrtkama koje nude robu ili usluge klijentima, svima koji rade sa kupcima i sudjeluju u komunikaciji s korisnicima usluga i proizvoda.

O predavačima

Odvjetnica Dijana Kladar je kao istaknuti stručnjak član radnih skupina za izradu velikog broja zakona koji se donose u RH sudjelovala u radnoj skupini za izradu Zakona o zaštiti potrošača pri Ministarstvu gospodarstva, obrta i poduzetništva, te Zakona o provedbi GDPR pri Ministarstvu uprave. Sudjelovala je u izradi direktiva o prodaji robe kao predstavnik RH. Dijana je odvjetnica koja ima bogato iskustvo zastupanja trgovaca u sporovima pred inspekcijom i sudovima.

Prijavite se za kupnju snimke seminara

[thrive_leads id=’1451′]

Hire a team of experts

Outsource your medical, pharma, sales and regulatory issues to a team of local experts and reap the rewards

 

Schedule a call to discuss your situation