menu

WEBINAR 20.5.2022.

Novi zakon o zaštiti potrošača - nova pravila o prodaji i marketingu

Tjedan dana prije stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti potrošača uputite se do kojih izmjena dolazi i što to znači za vaše poslovanje. Osim toga, u siječnju su stupile na snagu značajne izmjene propisa koje se odnose na reklamacijski postupak. Dosta izmjena idu u korist poduzetnika i omogućava poduzetnicima bolji položaj u reklamacijskom postupku.

Novi Zakon o zaštiti potrošača stupa na snagu 28.5.2022. i predviđa kaznu do 200.000,00 kuna za takve greške i neznanje po tom pitanju. Sačuvajte taj novac za bolja ulaganja, a na našoj edukaciji se pripremite za izazove u 2022. Saznajte kako se novosti u 2022. odražavaju na Vaše poslovanje i kako se pripremiti na vrijeme.

Edukaciju održavaju pravnici s bogatim iskustvom savjetovanja poduzetnika i predavač iz nadležnog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Predavači pravnici imaju višegodišnje iskustvo u radu s inspekcijom, sudovima i poduzetnicima.

U okviru edukacija pružamo praktične primjere iz inspekcijskog nadzora i sudskih postupaka i općenito materiju nastojimo izložiti na praktičan način, kako bi Vam bilo korisno u daljnjem radu. Edukacija je namijenjena voditeljima maloprodaje, voditeljima web shopa, voditeljima marketinga i prodaje, djelatnicima korisničke službe, djelatnicima za reklamacijski postupak i zaposlenicima trgovina. U cijenu edukacije uključen je ručak, kao i osvježenja prije početka edukacije i u pauzama.

 

Po provedenoj edukaciji primit ćete potvrdu o edukaciji u pogledu zaštite prava potrošača od strane jedinog ovlaštenog nacionalnog trenera (BEUC certified – The European Consumer Organisation i Eu) za edukaciju na području zaštite prava potrošača – odvjetnice Dijane Kladar. BEUC je organizacija koja okuplja stručnjake u području zaštite prava potrošača iz zemalja članica EU i konzultantsko je tijelo institucijama EU u području zaštite prava potrošača koje zastupa interese potrošača.

O webinaru

Datum održavanja: 20.5.2022. (petak)

Vrijeme održavanja: od 10:00 do 14:00 sati

Lokacija: Online

Kotizacija: 212,36 EUR | 1.600,00 kn + PDV, svaki sljedeći polaznik dodatnih -10%

Što ćete saznati na webinaru

 • • novo pravilo prema kojem više nije dopušteno isticati cijenu prije akcije, već isključivo akcijsku cijenu i najnižu u posljednjih 30 dana
  • jeste li jasno prikazali cijenu ili zavaravate potrošače
  • kako se prema novom pravilu određuje najniža cijena u posljednjih 30 dana (cijene uz promo kod, iz kluba vjernosti?)
  • koje cijene i kako prikazati na listi proizvoda prema novom pravilu
  • koje cijene i kako prikazati kod opisa proizvoda prema novom pravilu
  • kako je ispravno naglasiti akciju
  • kako se ističu cijene za jedinicu mjere npr. litre, ml, kg
  • prilagodba prodajnog plana i oglašavanja zbog novog pravila
  • koliko je nepoštene poslovne prakse u Vašem oglašavanju i poslovanju
  • kako se ograditi od greške kod prikaza cijena
  • morate li isporučiti proizvode ako se prikaže kriva cijena u web shopu
  • savjeti kod inspekcijskog nadzora i primjeri iz prakse
  • na koje sve načine morate omogućiti podnošenje prigovora potrošačima
  • kako ispravno odgovoriti na prigovor potrošača
  • kada trebate odbiti prigovor potrošača
  • u kojem slučaju možete odbiti i popravak i zamjenu proizvoda
  • kada možete izbjeći povrat novca

Webinar je namijenjen

Djelatnicima korisničke službe, djelatnicima call centra, djelatnicima marketinga i prodaje, djelatnicima ljekarni i specijalističkih prodavaonica, djelatnicima autokuća, voditeljima i djelatnicima prodaje robe široke potrošnje, djelatnicima teleoperatora, voditeljima webshopova, voditeljima maloprodaje i drugim poduzetnicima koji prodaju robu i usluge potrošačima, obrtnicima, turističkim i hotelijerskim djelatnicima, vlasnicima i direktorima u tvrtkama koje nude robu ili usluge klijentima, svima koji rade sa kupcima i sudjeluju u komunikaciji s korisnicima usluga i proizvoda.

O predavačima

Odvjetnica Dijana Kladar je sudjelovala u radnim skupinama za izradu različitih zakona. Bila je član zakonodavne radne skupine za izradu Zakona o zaštiti potrošača pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, te Zakona o provedbi GDPR pri Ministarstvu pravosuđa i uprave. Dijana je odvjetnica koja ima bogato iskustvo zastupanja trgovaca u sporovima pred inspekcijom i sudovima. U svojoj karijeri sudjelovala je u usklađivanju te postupcima spajanja i preuzimanja multinacionalnih kompanija, malih i srednih poduzetnika. Svojim radom u izvršnom odboru eCommerce Hrvatska svakodnevno daje doprinos razvoju elektroničkog poslovanja i razvoju digitalnih tehnologija (AI, app za platni promet, digitalni marketing i sl.).

Mag.iur. Hana Štrkonjić ima višegodišnje iskustvo rada u odvjetničkim društvima i široko iskustvo savjetovanja trgovaca u njihovom svakodnevnom poslovanju, s naglaskom na obveze trgovaca u odnosu na potrošače kao dio Vision Compliance tima. Pored navedenog, sudjelovala je u pokretanju i pravnoj podršci stranih i domaćih web shopova.

Tehnički uvjeti

 • Internetska veza, instalirana Zoom aplikacija na mobilnom uređaju, računalu ili tabletu, praćenje webinara uz pomoć slušalica, dostaviti točnu e-mail adresu na koju će biti poslana pozivnica.
  Pozivnica na webinar će biti poslana jedan dan prije početka edukacije.

Prijavite se za kupnju snimke webinara

[thrive_leads id=’1520′]

Hire a team of experts

Outsource your medical, pharma, sales and regulatory issues to a team of local experts and reap the rewards

 

Schedule a call to discuss your situation