menu

SEMINAR 16.11.2021.

Reklamacijski postupak u praksi i vođenje maloprodaje

U siječnju i svibnju 2022. godine stupaju na snagu nove izmjene propisa koje se odnose na reklamacijski postupak za poduzetnike koji prodaju robu i usluge potrošačima. Dolazi do implementacije više direktiva EU koje se odnose na webshop te prodaju robe i digitalnog sadržaja. Cilj je ovog seminara praktično i sistematično obrazložiti obveze trgovca u odnosu na potrošača, od samog prvog kontakta s potrošačem do prava trgovca po pitanju odbijanja reklamacije. Bavit ćemo se formom odgovora na prigovor potrošača, situacijama u kojima ćete moći odbiti zamjenu i popravak robe, te Vas upozoriti na posljedice i troškove nepoštene poslovne prakse, primjere iz prakse trgovaca i iskustva s nadzornim tijelima.

O seminaru

Datum održavanja: 16.11.2021. (utorak)

Vrijeme održavanja: od 10:00 do 15:00 sati

Lokacija: ul. Savska 32, zgrada Regus, Zagreb

Kotizacija: 1.160 kn + PDV, po sudioniku.

Drugi i svaki sljedeći sudionik iz iste tvrtke plaća kotizaciju sa 10% popusta, u iznosu od 1044 kn + PDV

Cijena za praćenje edukacije putem live stream-a iznosi 900,00 kn + PDV.

Cijena uključuje: radne materijale, potvrdu o sudjelovanju na edukaciji, korisne savjete iz prakse, praktične primjere iz inspekcijskog nadzora, odgovore na pitanja

Što ćete saznati na edukaciji

 • • Na koje sve načine morate omogućiti podnošenje prigovora potrošačima
  • Kako ispravno komunicirati s potrošačem
  • Kako ispravno odgovoriti na prigovor potrošača
  • Kada trebate odbiti prigovor potrošača
  • Kako izbjeći greške u oglašavanju i kazni koje ih prate
  • Odgovore kako se nositi sa izazovima u maloprodaji i u vođenju korisničke službe
  • U kojem slučaju možete odbiti i popravak i zamjenu proizvoda
  • Kada možete izbjeći povrat novca
  • Koje su obveze u pogledu zaštite osobnih podataka potrošača
  • Kojim pravnim mehanizmima ćete izbjeći kazne od 4% prometa poslovanja
  • Saznati ćete kako izgledaju ugovori s kojima se štitite u odnosu na dobavljače
  • Radnopravne odnose u maloprodaji

Edukacija je namijenjena

Djelatnicima korisničke službe, djelatnicima call centra, djelatnicima marketinga i prodaje, djelatnicima ljekarni i specijalističkih prodavaonica, djelatnicima autokuća, voditeljima i djelatnicima prodaje robe široke potrošnje, djelatnicima teleoperatora, voditeljima webshopova, voditeljima maloprodaje i drugim poduzetnicima koji prodaju robu i usluge potrošačima, obrtnicima, turističkim i hotelijerskim djelatnicima, vlasnicima i direktorima u tvrtkama koje nude robu ili usluge klijentima, svima koji rade sa kupcima i sudjeluju u komunikaciji s korisnicima usluga i proizvoda.

O predavačima

Odvjetnica Dijana Kladar je sudjelovala u radnim skupinama za izradu različitih zakona. Bila je član zakonodavne radne skupine za izradu Zakona o zaštiti potrošača pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, te Zakona o provedbi GDPR pri Ministarstvu pravosuđa i uprave. Dijana je odvjetnica koja ima bogato iskustvo zastupanja trgovaca u sporovima pred inspekcijom i sudovima. U svojoj karijeri sudjelovala je u usklađivanju te postupcima spajanja i preuzimanja multinacionalnih kompanija, malih i srednih poduzetnika. Svojim radom u izvršnom odboru eCommerce Hrvatska svakodnevno daje doprinos razvoju elektroničkog poslovanja i razvoju digitalnih tehnologija (AI, app za platni promet, digitalni marketing i sl.).

Mag.iur. Hana Štrkonjić ima višegodišnje iskustvo rada u odvjetničkim društvima i široko iskustvo savjetovanja trgovaca u njihovom svakodnevnom poslovanju, s naglaskom na obveze trgovaca u odnosu na potrošače kao dio Vision Compliance tima. Pored navedenog, sudjelovala je u pokretanju i pravnoj podršci stranih i domaćih web shopova.

Prijavite se na edukaciju

[thrive_leads id=’800′]

Hire a team of experts

Outsource your medical, pharma, sales and regulatory issues to a team of local experts and reap the rewards

 

Schedule a call to discuss your situation