menu

WEBINAR 15.6.2022.

Što donosi uvođenje eura?

Predviđeno je da 1.1.2023. euro postaje jedina službena valuta u RH. Tome prethodi cijeli proces prilagodbe za poduzetnike. Treba pripremiti etikete, cjenike, blagajne, a treba paralelno i voditi računa o formiranju cijena, pogotovo s obzirom na aktualna poskupljenja. Od 5. rujna 2022. trgovci moraju uz sve iskazane cijene u HRK iskazati i cijenu u eurima, preračunatu prema tečaju koji će službeno biti odlučen i objavljen u Odluci o uvođenju eura.

Jedan od prvih koraka koje je potrebno poduzeti u pripremi za uvođenje eura je procjena učinka zamjene valuta na poslovanje. Po završetku procjene predlaže se razraditi plan aktivnosti koje je potrebno provesti s unaprijed strukturiranim vremenskim okvirom.

Izuzetno je bitno osvijestiti učinke uvođenja eura na Vaše poslovanje i krenuti s pripremama. Na edukaciji Vam skrećemo pažnju na praktične posljedice i učinke uvođenja eura na poslovanje, a potom dajemo i rješenja za izazove s kojima se susrećete.

Edukaciju održavaju pravnici s bogatim iskustvom savjetovanja poduzetnika i predavač iz nadležnog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Predavači pravnici imaju višegodišnje iskustvo u radu s inspekcijom, sudovima i poduzetnicima. Tijekom edukacije slobodni ste postavljati pitanja i razriješiti nedoumice vezano za izmjene koje donosi uvođenje EURa.

O webinaru

Datum održavanja: 15.6.2022. (srijeda)

Vrijeme održavanja: od 10:00 do 12:00 sati

Lokacija: Online

Kotizacija: 146,00 EUR | 1.100,00 kn + PDV, svaki sljedeći polaznik dodatnih -10%

Što ćete saznati na webinaru

 • • u kojim aspektima poslovanja će biti potrebne prilagodbe (računi, etikete, web shop, marketing, reklamni materijali, iznosi cijena, prodajni planovi)
  • što je dvojno iskazivanje cijena
  • kada ne morate dvojno iskazati cijene (iznimke)
  • kako i gdje treba dvojno iskazati cijene (u prodavaonicama i web shopu)
  • kako se vrši prepračunavanje cijena u euro
  • kako se ističu cijene za jedinicu mjere npr. litre, ml, kg
  • prilagodba prodajnog plana i oglašavanja zbog novog pravila
  • koliko je nepoštene poslovne prakse u Vašem oglašavanju i poslovanju
  • morate li isporučiti proizvode ako se prikaže kriva cijena u web shopu

Webinar je namijenjen

Webinar je namijenjen djelatnicima marketinga i prodaje, djelatnicima ljekarni i specijalističkih prodavaonica, djelatnicima autokuća, voditeljima i djelatnicima prodaje robe široke potrošnje, djelatnicima teleoperatora, voditeljima webshopova, voditeljima maloprodaje i drugim poduzetnicima koji prodaju robu i usluge potrošačima, obrtnicima, turističkim i hotelijerskim djelatnicima, vlasnicima i direktorima u tvrtkama koje nude robu ili usluge klijentima, svima koji rade sa kupcima i sudjeluju u komunikaciji s korisnicima usluga i proizvoda.

O predavačima

Odvjetnica Dijana Kladar je sudjelovala u radnim skupinama za izradu različitih zakona. Bila je član zakonodavne radne skupine za izradu Zakona o zaštiti potrošača pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, te Zakona o provedbi GDPR pri Ministarstvu pravosuđa i uprave. Dijana je odvjetnica koja ima bogato iskustvo zastupanja trgovaca u sporovima pred inspekcijom i sudovima. U svojoj karijeri sudjelovala je u usklađivanju te postupcima spajanja i preuzimanja multinacionalnih kompanija, malih i srednih poduzetnika. Svojim radom u izvršnom odboru eCommerce Hrvatska svakodnevno daje doprinos razvoju elektroničkog poslovanja i razvoju digitalnih tehnologija (AI, app za platni promet, digitalni marketing i sl.).

Tehnički uvjeti

 • Internetska veza, instalirana Zoom aplikacija na mobilnom uređaju, računalu ili tabletu, praćenje webinara uz pomoć slušalica, dostaviti točnu e-mail adresu na koju će biti poslana pozivnica.
  Pozivnica na webinar će biti poslana jedan dan prije početka edukacije.

Prijavite se za kupnju snimke webinara

[thrive_leads id=’1597′]

Hire a team of experts

Outsource your medical, pharma, sales and regulatory issues to a team of local experts and reap the rewards

 

Schedule a call to discuss your situation