menu

SNIMKA: Novosti za rješavanje reklamacija

Cijena: 2000 kn + PDV

Napomena: Cijena uključuje pregledavanje snimke u trajanju od 14 dana i radne materijale za webinar + besplatnu analizu web stranice po osnovnim točkama

O seminaru

U siječnju su stupile na snagu značajne izmjene propisa koje se odnose na reklamacijski postupak za poduzetnike koji podaju robu i usluge potrošačima. Dosta izmjena idu u korist poduzetnika i omogućava poduzetnicima bolji položaj u reklamacijskom postupku. Cilj je ovog seminara praktično i sistematično obrazložiti obveze trgovca u odnosu na potrošača, od samog prvog kontakta s potrošačem do prava trgovca po pitanju odbijanja reklamacije. Bavit ćemo se formom odgovora na prigovor potrošača, situacijama u kojima se ćete moći odbiti zamjenu i popravak robe, te Vas upozoriti na posljedice i troškove nepoštene poslovne prakse, primjere iz prakse trgovaca i iskustva s nadzornim tijelima.

Edukacija traje: 3h

Što ćete saznati na webinaru

 • • Na koje sve načine morate omogućiti podnošenje prigovora potrošačima
  • Kako ispravno komunicirati s potrošačem
  • Kako ispravno odgovoriti na prigovor potrošača
  • Kada trebate odbiti prigovor potrošača
  • Kako izbjeći greške u oglašavanju i kazne koje ih prate
  • Odgovore kako se nositi sa izazovima u maloprodaji i u vođenju korisničke službe
  • U kojem slučaju možete odbiti i popravak i zamjenu proizvoda
  • Kada možete izbjeći povrat novca
  • Koje su obveze u pogledu zaštite osobnih podataka potrošača
  • Kojim pravnim mehanizmima ćete izbjeći kazne od 4% prometa poslovanja
  • Saznati ćete kako izgledaju ugovori s kojima se štitite u odnosu na dobavljače

Webinar je namijenjen

Djelatnicima korisničke službe, djelatnicima call centra, djelatnicima marketinga i prodaje, djelatnicima ljekarni i specijalističkih prodavaonica, djelatnicima autokuća, voditeljima i djelatnicima prodaje robe široke potrošnje, djelatnicima teleoperatora, voditeljima webshopova, voditeljima maloprodaje i drugim poduzetnicima koji prodaju robu i usluge potrošačima, obrtnicima, turističkim i hotelijerskim djelatnicima, vlasnicima i direktorima u tvrtkama koje nude robu ili usluge klijentima, svima koji rade sa kupcima i sudjeluju u komunikaciji s korisnicima usluga i proizvoda.

O predavačima

Odvjetnica Dijana Kladar je sudjelovala u radnim skupinama za izradu različitih zakona. Bila je član zakonodavne radne skupine za izradu Zakona o zaštiti potrošača pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, te Zakona o provedbi GDPR pri Ministarstvu pravosuđa i uprave. Dijana je odvjetnica koja ima bogato iskustvo zastupanja trgovaca u sporovima pred inspekcijom i sudovima. U svojoj karijeri sudjelovala je u usklađivanju te postupcima spajanja i preuzimanja multinacionalnih kompanija, malih i srednih poduzetnika. Svojim radom u izvršnom odboru eCommerce Hrvatska svakodnevno daje doprinos razvoju elektroničkog poslovanja i razvoju digitalnih tehnologija (AI, app za platni promet, digitalni marketing i sl.).

Mag.iur. Hana Štrkonjić ima višegodišnje iskustvo rada u odvjetničkim društvima i široko iskustvo savjetovanja trgovaca u njihovom svakodnevnom poslovanju, s naglaskom na obveze trgovaca u odnosu na potrošače kao dio Vision Compliance tima. Pored navedenog, sudjelovala je u pokretanju i pravnoj podršci stranih i domaćih web shopova.

Kupite snimku edukacije

[thrive_leads id=’1123′]

Hire a team of experts

Outsource your medical, pharma, sales and regulatory issues to a team of local experts and reap the rewards

 

Schedule a call to discuss your situation